duminică, 28 august 2011

Au furat şine de cale ferată

Valoarea celor trei cupoane era de circa 9.000 de lei n Suspecţii au fost surprinşi chiar când încercau să plece cu 30 de metri de cale ferată *

Trei sibieni sunt cercetaţi de poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Sibiu după ce au sustras mai multe cupoane de şină de cale fera­tă. Joi noaptea, după ora 3, Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Sibiu a fost sesizat cu privire la acest furt. Poliţiştii din Tălmaciu i-au surprins pe cei trei tineri în cursul nopţii, în flagrant, în timp ce sustrăgeau cupoane de şină de cale ferată dintr-un depozit la Staţiei CF Podu Olt. Cele două subunităţi de poliţie au colaborat pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a grupului de tineri.

Şine pentru Tălmaciu-Avrig

Cei trei suspecţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani, s-au dus la depozit cu un tractor şi o autoutilitară. Ei au folosit tractorul pentru ridicarea şi transportarea cupoanelor de şină de la locul depozitării şi o autoutilitară cu care urmau să transporte bunurile furate, după secţio­narea cupoa­nelor de şină în cupoane mai mici.
Şina de cale ferată era nouă, fiind depozitată pe terasamentul de cale ferată cu destinaţia înlocuirii liniei curente din sectorul de cale ferată Tălmaciu - Avrig. Este vorba de trei cupoane în lungime de 30 de metri şi a fost recuperată `i restituită reprezentantului SNCF. Valoarea acesteia este de aproximativ 9.000 lei.
S-a dispus reţinerea celor trei tineri pe bază de ordonanţă pentru o perioadă de 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preven­tivă Sibiu, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig cu propunere de arestare preventivă. Cercetările în acest caz continuă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu