marți, 30 august 2011

Târgul Olarilor – a 45–a ediţie


el mai vechi eveniment cultural al Sibiului contem­poran îşi deschide, sâmbătă, porţile pentru a 45-a oară: Târgul Olarilor. După o tradiţie veche de decenii, meşteri din renumite centre de olărit ale României se întâlnesc la Sibiu, în prima sâmbătă şi în prima duminică din luna septembrie.
Managerul CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu, Silvia Macrea, spune că la ediţia din acest an sunt aşteptaţi în jur de 150 de olari şi meşteri în ceramică figurativă, repre­zentanţi din 30 de judeţe. Vizitatorii pot observa evoluţia şi preocupările meşterilor olari şi ceramişti de la an la an, noutăţile şi caracteris­ticile celor mai reprezentative şcoli de olărit din România: Horezu, Corund, Braniştea, Obârşa, Marginea, etc.
Ca de obicei, în perimetrul târgului se va regăsi şi roata olarului, iar cinci meşteri vor face demonstraţii practice pentru vizitatori.
Târgul Olarilor se desfă­şoară în Piaţa Mare din Sibiu, în 3-4 septembrie 2011 şi este organizat de Consiliul Jude­ţean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conserva­rea şi Pro­movarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu şi Com­plexul Naţional Muzeal ASTRA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu