luni, 7 februarie 2011

Accident de muncă la Bilstein Compa SIBIU

Accident de muncă la Bilstein Compa



Un accident de muncă a avut loc în urmă cu puţin timp la Bilstein Compa din Sibiu. Potrivit primelor date oferite de Poliţie, un bărbat a căzut de pe o schelă şi se pare că este conştient. Medicii SMURD au ajuns la faţa locului. Vom reveni.

UPDATE: Starea bărbatului este critică

Medicii de la SMURD spun că angajatul de la societatea din Sibiu are multiple traumatisme prin cădere de la înălţime. Se pare că bărbatul a căzut de la peste 10 metri. Are Traumatism cranio-cerebral sever, probabil cu hemoragie craniană. Pacientul a fost predat Unităţii de Primiri Urgenţe. El va fi supus unui examen medical cu computer tomograf (CT). Vom reveni.

UPDATE 2: Muncitorul primise sarcină să vopsească tavanul

Bărbatul de 49 de ani care a căzut de la înălţime în această dimineaţă la Bilstein Compa este în stare gravă. Medicii l-au diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral sever, cu fractură craniană. Are şi un traumatism toracic şi o fractură la mână. El a primit îngrijiri medicale în Unitatea Primiri Urgenţe şi apoi a fost internat în Secţia Clinică Neurochirurgie, la Terapie Intensivă, unde medicii specialişti continuă investigaţiile şi tratamentul.
Din primele cercetări efectuate de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, cel mai probabil evenimentul va fi încadrat ca acident de muncă. Se pare că muncitorul de 49 de ani primise sarcină să vopsească tavanul unei hale. El s-ar fi urcat pe o gheretă, pentru că altfel nu ar fi reuşit să ajungă şi, la un moment dat, din greşeală, a călcat în gol, s-a dezechilibrat şi a căzut. Din măsurătorile inspectorilor de la ITM, distanţa nu a fost foarte mare, ci numai de aproximativ 5 metri, însă căzătura a fost puternică şi este posibil ca bărbatul să fi căzut în cap. "Angajatul avea sarcină de muncă, este clar acest lucru. Vom demara cercetările pentru a vedea cum se încadrează fapta. Se poate ajunge până la propunerea urmăririi penale a celui care a dat această sarcină angajatului, mai ales în cazul în care victima nu avea aviz pentru lucrul la înălţime", a spus Mihai Măgdoiu, inspector şef adjunct Securitate şi Sănătate în Muncă în cadrul ITM Sibiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu