luni, 9 mai 2011

ANOMALIE SOCANTA LA GALATI fat dezvoltat intre intestinele mamei


Caz rar si socant la Galati, unde o femeie s-a prezentat la spital cu dureri abdominale ingrozitoare si a aflat ca motivul este o sarcina dezvoltata in afara uterului. Fatul crestea printre intestine.

Fatul se dezvoltase in abdomen si a crescut acolo pana la opt luni, cand medicii au reusit sa-l scoata era mort de acum doua luni.

femeia a venit ieri la spital pentru ca acuza dureri in zona burtii, fara ca macar sa banuiasca ce se intamplase in corpul ei. In urma analizelor medicii au pus un diagnostic: sarcina dezvoltata in abdomen, printre organe. Potrivit specialistilor, sarcina extrauterina, ectopica sau abdominala este sarcina caracterizata prin dezvoltarea embrionului in afara cavitatii uterine.

Medicii au reusit sa o salveze pe femeie, dar pentru copil nu au mai putut face nimic. In cazul in care s-ar fi produs o hemoragie interna, femeia nu ar fi putut sa ajunga, practic, pe masa de operatie, pentru ca decesul ar fi survenit la foarte scurt timp.

Pacienta venise la spital pentru ca lesinase dupa ce carase niste saci de ciment. Spune ca nu a avut simptome ca ar fi gravida. De altfel si medicul ginecolog Alina Calin spune ca "femeia nu banuia ca era insarcinata. Fusese, dar cu mult timp in urma, la medicul ginecolog si i s-a spus ca nu este insarcinata, avand in vedere ca uterul avea aspect perfect normal".

Conform statisticilor, incidenta sarcinilor extrauterine este de 2%, insa cea a sarcinilor dezvoltate in abdomen este una rarisima.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu