duminică, 8 mai 2011

Bolizi de sute de mii de euro zac în curtea Poliţiei



Cea mai scumpă maşină confiscată de autorităţile sibiene este un Porsche Cayenne
Zeci de limuzine de lux confiscate de poliţiştii de la Crimă Organizată, în diverse dosare instrumentate de către aceştia sunt acum în custodia Poliţiei Sibiu.

Până la rezolvarea litigiilor, nimeni nu se poate bucura de aceste maşini luxoase.

Cea mai scumpă dintre cele 30 de maşini confiscate, aflate în prezent în custodia Inspectoratului de Poliţie al judeţului Sibiu este un Porsche Cayenne care valorează 100.000 de euro.

Maşina figura ca fiind furată din Germania şi a fost găsită în curtea unui sibian. În prezent, dosarul este în lucru. La finalul cercetărilor, autoturismul ar trebui înapoiat proprietarului de drept.

Zeci de mii de euro valorează şi maşinile indisponibilizate de poliţiştii de la Crimă Organizată, în diverse dosare instrumentate de către aceştia. Patru astfel de maşini au fost ridicate de la trei dintre membrii temutului clan Lenis, una din cele mai mari grupări de crimă organizată din Sibiu.

Membrii grupării au fost reţinuţi în 2009 pentru mai multe infracţiuni.

Acest Porsche Cayenne a fost ridicat de la un sibian pentru că maşina era furată
De la unul din lideri poliţiştii au ridicat două maşini. Este vorba despre un BMW seria 5 argintiu, a cărui valoare începe de la 50.000 de euro, şi un Jeep Montanier înmatriculat în Statele Unite.

Alţi doi membrii ai clanului Lenis au rămas de asemenea fără două maşini de lux, respectiv un Audi A 6 şi un BMW seria 5 negru, ambele cu valori de zeci de mii de euro.

„Toate maşinile au fost ridicate de noi în vederea indisponibilizării fie pentru recuperarea prejudiciilor fie pentru restituirea către proprietarii de drept", explică subcomisarul Sebastian Veştemean, şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu.

În cazul grupării Lenis, prejudiciile din dosar se apropie de 300.000 de euro. Cele mai scumpe maşini ridicate de poliţiştii sibieni de la Crimă Organizată, de-a lungul timpului, au fost un Maybach şi un Masseratii Quattroporte.

Cea mai ieftină maşină confiscată este un Oltcit, care se află în curtea poliţiei din Agnita în 2002.

Maşinile rămân în custodia poliţiei până la finalizarea dosarelor. În cazul în care trebuie recuperate anumite sume de bani, cum ar fi în cazul infracţiunilor economice, instanţa decide vânzarea autoturismelor la licitaţie.

Anunţurile sunt făcute publice în presă şi pe portalul executorilor judecătoreşti. Oricine se poate înscrie la licitaţie şi, de cele mai multe, ori preţurile sunt mult mai mici decât cele de pe piaţă. În cazul maşinilor furate, acestea sunt înapoiate proprietarilor de drept, la finalul cercetărilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu