marți, 10 mai 2011

PANICA LA ROMA PREVIZIUNILE UNUI CUTREMUR PUTERNIC EVACUEAZA ORASUL


Locuitorii Romei au inceput deja sa paraseasca orasul dupa ce ziarele locale care au readus in atentie previziunile unui seismolog decedat, Raffaele Bendandi, potrivit caruia Roma va fi zdruncinata din temelii la 11 mai 2011 de un cutremur atat de mare, incat intregul oras va fi sters de pe fata pamantului.
Reactia autoritatilor

Autoritatile italiene au intervenit deja cu declaratii care sa linisteasca populatia, incercand sa demonteze teoriile unui seism devastator si spunand ca acestea nu se pot prevedea. Astfel, oricine este interesat poate vizita maine de la ora 10.00 la 20.00 sala de monitorizare a institutului de Geofizica, cu exponate interactive si proiectii video, pentru a se convinge ca este practic imposibil de prezis cutremurele.

"Nu intrati in panica, pentru ca maine la Roma va fi o zi ca oricare alta", au declarat seismologii Institutul Italian de Geofizica.

Cu toate acestea, majoritatea locuitorilor Romei isi urmeaza instinctul: "Ii voi spune sefului ca am o programare la medic si imi voi lua o zi libera. Daca imi este scris sa mor, vreau sa mor alaturi de familia mea, si foarte multi oameni vor proceda la fel", a declarat barmanul Fabio Mengarelli.

"Nu stiu cu siguranta daca eu cred in acest cutremur, dar daca te uiti pe internet si vezi teoriile contradictorii, sfarsesti prin a te enerva", a spus Tania Cotrobai care va parasi tara in 11 mai.

Cine este Bendandi?

Rafaele Bendandi (1893-1979) a fost un om se stiinta amator si controversat care a trait la Faenza. Teoria lui Bendandi contine tot felul de calcule complicate prin care acesta incearca sa isi sustina parerea.

Bendandi a prevazut cutremurele din 13 ianuarie 1915, de la Avenzzano, care a avut 11 grade pe scara Mercalli si care a dus la moartea a 30.000 de italieni.

Apoi, pe cel din 6 mai 1976 din Friuli, care a omorat 1.000 de persoane si a lasat alte 45.000 fara adapost. Bendandi a dat date aproape exacte si despre locul unde se vor produce catastrofele, si despre ziua lor.

Ziarul "Corriere della Sera" l-a numit "Omul care prevede cutremurele", dupa ce a prezis, in fata unui notar, seismul care a avut loc pe 2 ianuarie 1924, in Senegal. Se inselase doar cu doua zile asupra datei, dar zona a fost corecta.

Teoriile sale s-au bazat pe miscarea stelelelor, potrivit careia cutremurele au origine cosmica. Intr-un reportaj prezentat la televiziunea italiana Raidue, Paola Lagorio, presedinte al Asociatiei "La Bendandiana", povesteste ca Bendandi a incercat la un moment dat sa rupa manuscrisele pe care le scria, dar a renuntat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu