duminică, 30 ianuarie 2011

accident grav in sibiu

Accident grav pe noaptea trecută pe Drumul Național 1, în apropiere de Fântânița Haiducului. Un bărbat de 62 de ani a murit pe loc. Șoferul și un bărbat care se afla pe bancheta din spate sunt la Spital, în stare foarte gravă.
Din cauza ceței dense, șoferul unui camion a pierdut direcția de deplasare și a intrat pe contrasens. El a acroșat autoturismul VW Passat, cu remorca. Din impact, pasagerul din dreapta nu a avut nicio șansă. El a murit pe loc. Șoferul și pasagerul din spate sunt în mâna medicilor, care fac eforturi să îi țină în viață. Descarcerarea a avut mult de lucru la accidentul de sâmbătă noaptea, pentru că mașina din care trebuiau scoase victimele era în pantă. 45 de minute a durat intervenția pompierilor SMURD. “Am acționat pentru extragerea a trei victime din accident. Din păcate o victimă era decedată. Intervenția a fost dificilă, având în vedere că mașina era instabilă, după cum se vede”, a spus plt. adjutant Adrian Lunca, din partea SMURD Sibiu.
Deși în urma neatenției lui, s-a produs întreaga tragedie, șoferul camionului se consideră nevinovat. Spune că mașina în care se aflau victimele intrase în balans înainte de a fi acroșată de semiremorcă. “Ori a intrat în derapaj ori ceva de genul acesta. A intrat sub roțile de la semiremorcă. Nu am mai avut ce să fac. Am văzut un autoturism care se bălăngănea pe drum, derapaj, l-am văzut după lumina farurilor că nu avea un mers normal. Am încercat să-l evit trăgând în partea dreaptă a sensului meu de mers, iar după ce am trecut cu cabina s-a auzit o bubuitura. A intrat sub roțile de la semiremorcă”, a declarat Dan Rohozeanu, șoferul camionului.
Polițiștii nu susțin, însă, varianta șoferului. Măsurătorile realizate de oamenii legii arată că el este cel vinovat. “Pe fondul neadaptării vitezei de deplasare în pantă, curbă deosebit de periculoasă în dreapta și carosabil umed, semiremorca a pierdut controlul direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a lovit frontal un autoturism. Din accident a rezultat decesul unui ocupant din autoturism, respective pasagerul din dreapta față și rănirea gravă a conducătorului auto și a celuilalt pasager”, a declarat insp. Bogdan Maxim, de la Serviciul Poliției Rutiere Sibiu.
În urma accidentului, Drumul Național 1, între Sibiu și Brașov a fost blocat aproape două ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu