luni, 31 ianuarie 2011

NU MAI TAIATI PADURILE

O suta de mii de hectare de teren sunt impadurite in judetul Timis. Suprafata reprezinta doar zece procente din totalul de teren impadurit al judetului, Timisul facand parte din judetele din tara deficitare in paduri.

padure-verde-shutteIn acest sens, aproape 200 de hectare de teren vor fi impadurite in raza localitatii Uivar, cu incepere din primavara anului viitor. Tot anul viitor, la Ministerul Mediului vor fi depuse actele necesare aprobarii spre impadurire a inca 500 de hectare de teren degradat, care nu este folositor agriculturii. Toate aceste proiecte fac parte din Programul National de Dezvoltare Rurala, care prevede ca in urmatorii zece ani, judetul Timis sa aiba o suprafata de teren impadurita care sa ajunga la media pe tara.

„Partea vestica a judetului nu are paduri, numai in zona estica a Timisului, de la Lugoj incolo, sunt cele maimai mari suprafete impadurite“, a declarat Aristotel Visoiu, inspector sef al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare. El mai spus ca ocolurile silvice se vor ocupa de plantarea puietilor in zonele in care au existat taieri, iar padurile nu s-au regenerat natural. tarile cu cele mai mari suprafete de padure sunt Finlanda (77% din teritoriu), Suedia (75%) si Slovenia (65%)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu