joi, 23 iunie 2011

Moartea copilului de 10 ani reconfigurează intersecţia din Turnişor


În şedinţa Comisiei de Sistematizare şi avizare lucrări în partea carosabilă, la care au participat reprezentanţii Poliţiei şi Primăriei, s–a decis reconfigurarea semafoarelor din intersecţia unde marţi a murit un copil de 10 ani

Şoferii care vor să vizeze dreapta de pe strada Autogării spre cartierul Turnişor nu vor mai avea verde intermitent la semafor. În şedinţa mixtă de ieri, dintre reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu şi cei ai Primăriei Sibiu, intersecţia Autogării cu şoseaua Alba Iulia a fost reconfigurată. Planul era unul vechi, dar a fost pus în aplicare mai repede, din cauza accidentului în care un copil de 10 ani şi-a pierdut viaţa. "Intersecţia s-a reconfigurat în şedinţa de sistematizare de astăzi. Din cauza traficului greu, şoferii care făceau dreapta de pe Autogării erau sub incidenţa semaforului verde intermitent, dar numai când aveau roşu pietonii. Ieri, când autotrenul a intrat în intersecţie, e posibil să fi avut verde, a avansat şi nu a mai văzut că semaforul pentru pietoni era verde, iar al lui se făcuse roşu. Acum, după reconfigurare, toate autovehiculele se vor supune semaforului. Când vor avea roşu pietonii, vor avea verde şoferii şi invers. Nu va mai fi verde intermitent şi nu se vor mai suprapune", a spus comisarul şef Narcis Voinea, şeful Biroului Drumuri Naţionale Sibiu.

Plan grăbit de tragedie

Dispoziţia a intrat în vigoare de ieri, după şedinţa Comisiei de Sistematizare şi avizare lucrări în partea carosabilă, dintre IPJ Sibiu şi Primăria Sibiu, şedinţă care are loc săptămânal, miercurea. "Discuţiile referitoare la reconfigurarea acestei intersecţii sunt mai vechi. De când a fost scos traficul greu din oraş, se pune problema reconfigurării anumitor intersecţii, printre care şi a acesteia. Din cauza acestui eveniment regretabil, s-a grăbit puţin acţiunea", a mai spus comisarul şef Voinea.
Chiar dacă putem spune că lucrurile sunt, în mare parte rezolvate acum, rămâne regretul că pentru a se face un lucru bun a fost nevoie de moartea unui copil. În urmă cu 6 ani, un accident asemănător s-a petrecut în acelaşi loc. Atunci, tot un TIR a trecut peste un vânzător de ziare.

Modificări de trafic

În şedinţa de ieri, s-au mai luat şi alte hotărâri în ceea ce priveşte modificările de pe şoselele Sibiului.
Astfel, în cursul nopţii de 23/24 iunie, traficul rutier pe strada Malului, în zona staţiei de alimentare cu combustibil „Rompetrol”, va fi restricţionat în intervalul orar 23 - 5. În acest interval orar vor fi efectuate lucrări la reţeaua de gaz.
Traficul rutier pe strada Faurului va fi complet restricţionat în intervalul orar 8 - 15. Astfel, şoferii care doresc să se deplaseze dinspre Piaţa Cibin spre strada Ocnei sunt rugaţi să folosească străzile adiacente. În acest interval orar vor fi efectuate lucrări de către SC Electrica.
De asemenea, în perioada 27 iunie - 20 iulie, strada Constantin Noica, pe sectorul cuprins între intrarea din bulevardul Vasile Milea şi intersecţia cu strada Revoluţiei se va circula pe sens unic, deoarece se efectuează lucrări de modernizare a părţii carosabile. Sensul unic instituit este dinspre bulevardul Milea spre intersecţia străzii Berăriei cu strada Revoluţiei. Conducătorii auto care folosesc acest sector de drum dinspre strada Constantin Noica pot utiliza strada Berăriei sau strada Revoluţiei, pentru a ocoli acest sector de drum şi a intra în bulevardul Milea sau în bulevardul Corneliu Coposu.
Poliţiştii recomandă şoferilor o atenţie sporită pe strada Moldovei, având în vedere că în intersecţia străzilor Dimitrie Cantemir - Moldovei - Cristian se află în curs de amenajare un sens giratoriu din elemente de plastic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu