miercuri, 22 iunie 2011

Referendum în 17 iulie: "Sunteţi de acord cu intenţia preşedintelui României, dl. Traian Băsescu, de a desfiinţa judeţul Sibiu?”


* Şedinţa extraordinară în care se va dezbate proiectul de hotărâre al USL va avea loc vineri, 24 iunie, iar votul propriu–zis în data de 17 iulie * Proiectul USL poate trece prin majoritate simplă, cu sprijinul FDGR * Preşedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch, şi–a exprimat intenţia de a vota pentru organizarea referendumului *

Cetăţenii Sibiului vor fi chemaţi la vot pentru a răspunde întrebării: “Sunteţi de acord cu intenţia preşedintelui României, dl. Traian Băsescu, de a desfiinţa judeţul Sibiu?”.
Ieri de dimineaţă, consilierii judeţeni au făcut o solicitare către Consiliul Judeţean Sibiu pentru a se organiza Adunarea Extraordinară a CJ pentru ziua de vineri, 24 iunie. La această dată, urmează să se dezbată un proiect de hotărâre depus şi susţinut de consilierii Uniunii Social-Liberale privind organizarea unui referendum la care populaţia judeţului să se pronunţe prin DA sau NU asupra reorganizării teritoriale a României şi, implicit, pentru desfiin­ţarea judeţului Sibiu. "Iniţiativa este susţinută de o treime dintre consilierii judeţeni. Sperăm să fie o temă de dezbatere foarte serioasă pentru că noi toţi trebuie să fim preocupaţi de ceea ce vor cetăţenii judeţului Sibiu. De asemenea, orice redesenare a teritoriului României trebuie să aibă girul populaţiei şi, de ce nu, dacă este mereu invocată această întoarcere la popor, de ce să nu întrebăm poporul ce îşi doreşte", a spus Adrian Besoiu, consilier PSD. Potrivit proiectului de hotărâre, cu ocazia referendumului, cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU la întrebarea: „Sunteţi de acord cu intenţia preşedintelui României, dl. Traian Băsescu, de a desfiinţa judeţul Sibiu?”.
Dacă proiectul de hotărâre semnat de consilierii PSD şi PNL va va trece prin majoritate simplă, referendumul va avea loc duminică, 17 iulie 2011. Pentru a avea, însă, majoritate, va fi nevoie şi de votul consilierilor FDGR.

Bottesch votează pentru referendum

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch, a declarat pentru Tribuna, că el personal va vota pentru organizarea referendumului din data de 17 iulie. "Eu, personal, voi vota pentru organizarea referendumului. Sunt împotriva formei actuale de regionalizare propuse de PDL. Eu susţin menţinerea judeţului Sibiu", a declarat Martin Bottesch.
De asemenea, preşedin­tele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch, spune că până vineri se va consulta şi cu colegii FDGR de la Consiliul Judeţean. “Ne vom întâlni toţi consilierii judeţeni pentru a ne consulta în privinţa votului. Deocamdată, nu pot vorbi în numele aleşilor FDGR, ci doar în numele meu personal”, a spus Bottesch.
Primul om al judeţului a declarat că până vineri va avea mai multe întâlniri şi cu membrii aparatului propriu al CJ pentru a identifica sumele necesare desfă­şurării referendu­mului, în cazul în care acesta va avea loc. “Chiar dacă referen­dumul are o valoare con­sultativă, organizarea acestuia presupune un efort financiar şi logistic im­portant. Vom vedea în zilele următoare care ar putea fi costurile organizării lui şi de unde vom lua fondurile”, spune Martin Bottesch. Cele mai la îndemână sunt sumele exsitente în fondul de rezervă al CJ. Începând de astăzi, CJ a început convocarea aleşilor ju­deţeni pentru şedinţa extraordinară de vineri, de la ora 10.
Structura politică a Consiliului Judeţean este următoarea: FDGR - 10 consilieri (incluzându-l şi pe preşedintele CJ, Martin Bottesch), PD-L - 10 consilieri (dintre care face parte şi vicepreşedintele CJ Constantin Şovăială), PSD - 9 consilieri (între care şi vicepreşedintele CJ Ioan Banciu) şi PNL - 4 aleşi judeţeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu