miercuri, 6 aprilie 2011

Crima unui copşean face înconjurul lumii


Crimă înfiorătoare comisă de un sibian de 21 de ani, din Copşa Mică! Dorel Marcu era Spania, la muncă şi locuia împreună cu Viorela, femeia care îi făcuse un copil şi care era însărcinată în cinci luni. Se pare că motivul pentru care Dorel a hotărât să îi curme viaţa celui cu care trăia de mai mulţi ani a fost gelozia. După ce a strangulat–o, Dorel a mărturisit crima fratelui din România. Pentru că ruda din Copşa Mică nu l–a crezut, Dorel a arătat corpul inert al femeii prin webcam, familiei sale. Tatăl a fost cel care şi–a denunţat fiul şi a preîntâmpinat altă crime.
Se pare că Dorel s–a supărat foarte tare când femeia, Viorela, i–a mărturisit, în timpul unei certe conjugale, că micuţul pe care îl poartă în pântece nu este al lui. Turbat de furie, pentru că ştia că femeia are obiceiul să îl înşele, Dorel a omorât–o pe tânăra de numai 19 ani.

Tatăl criminalului a anunţat autorităţile, care au reuşit să-l aresteze înainte să-şi ucidă şi cumnata în vârsta de 13 ani. Fa­mi­lia tânărului, care locu­ieşte în Copşa Mică, spune că cei doi erau împreună de mai mulţi ani şi aveau o fetiţă de 3 ani. Membrii familiei povestesc că tânărul era în Spania de un an şi jumătate şi locuia împre­ună cu concubina, dar şi cu mama şi sora acesteia. „Lo­cuiau acolo toţi împreună. Do­rel ne-a povestit că nu se mai prea înţelegea cu Viorela, iar scandalurile erau la ordinea zilei. Duminică seara au fost în oraş şi când s-au întors Viorela cu mama ei şi cu soră-sa au sărit la el să-l bată, i-au dat cu lustra în cap. Luni dimineaţa, povestea s-a repetat şi când au vrut să-l bată, Dorel a luat un cordon şi a strâns-o de gât”, a declarat Dorel Marcu, tatăl ucigaşului. „În jurul orei 15, tatăl criminalului a sesizat IPJ Sibiu despre ce a văzut iar ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Sibiu au luat legă­tu­ra cu Interpol-ul şi cu ataşatul român din Spania. Operaţiu­nea s-a derulat rapid, iar în jurul orei 15.30 autorul a fost reţinut în Spania", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Balteş.
Potrivit primelor informaţii, agre­sorul şi-a strangulat concu­bina şi i-a arătat cadavrul pe internet şi socrului său, căruia i-a spus că, atunci când sora victimei, în vârstă de 13 ani, va ajunge acasă, va avea aceeaşi soartă. Crima a fost comisă luni în Madrid, criminalul fiind ares­tat marţi, în Torrejon de Ardoz, de către Poliţia Naţională din Spania, informează o publicaţie din Spania. Autorităţile spaniole au fost ajutate de Poliţia Ro­mână, care le-a furnizat datele ne­cesare pentru a-l identifica şi aresta pe sibianul de 21 de ani.

Povestea unui ucigaş

Despre Dorel Marcu, rudele şi vecinii din Copşa Mică poves­tesc ca despre un băiat liniştit şi nu îşi pot da seama cum de s-a ajuns la o asemenea tra­ge­die. "Era un copil foarte liniş­tit. Nu ştiu ce l-a determinat să facă aşa ceva. Probabil ea l-a adus la disperare. Copilul ne-a povestit că ea a făcut poze pe internet dezbrăcată şi îşi căuta alţi bărbaţi. Când avea bani era bun, când nu, ea, cu soră-sa şi cu mamă-sa îl scoteau afară din casă. În ziua crimei l-au bă­tut toate: cumnata de 13 ani care o dă acum pe televizor că o vrut să o ucidă, soacră-sa şi nevasta lui. Ele s-au dus la un chef, au venit noaptea la 1, după spusele lor. Ce ştiu? Şi atunci cred că s-au certat. În camera lor zice că nu intra nimeni că erau camere separate şi asta a fost: s-a întâmplat nenoro­cirea. Aici au stat. Nu a interesat pe niciun neam de-al ei că feti­ţei îi trebuie pampers, mâncare şi haine. Are neamuri destule în cartier, dar pe niciunii nu i-a interesat nimic de ea. Aici au stat de când s-a născut copila", a povestit o vecină a familiei Marcu. Şi Monica Grancea spune că îi este greu să creadă că Dorel a ajuns ^n această situaţie. "A crescut aici cu noi. Nu era de aşteptat să ajungă la treaba asta. Am rămas uimiţi", a spus femeia.
Familia este, însă, cea căreia Dorel i-a povestit ce s-a întâm­plat. Cu fiica lui în braţe, bărbatul i-a spus fratelui că a omorât-o pe Viorela. "A trântit-o pe pat, a strâns-o de gât, apoi a lăsat-o şi apoi ea s-a ridicat şi a vrut să-i dea cu ceva în cap să-l omoare. El avea ceva în mână, un cor­don, a strâns-o de gât şi a omo­rât-o din greşeală", a spus Sorin Marcu, fratele suspectului. Tatăl lui este dărâmat. Vrea să mear­gă să îşi apere copilul. "L-au bătut toată noaptea şi nu a mai rezistat. A luat-o în braţe şi a venit cu ea la calculator. A zis: tată uite ce am făcut. Când a avut bani de bilet şi a vrut să vină acasă, i-a luat banii şi a zis că se împacă cu el. Mi-a spus aşa: . Mi-a fost frică să nu se spânzure sau să-şi facă vreo nenorocire. Nu ştia nimic, râdea şi se trăgea de păr. Pur şi simplu nu judeca. Nu judeca. Numai atât zicea: . Mi-a fost frică să nu facă altceva. Poate de aco­lo mai iasă, dar dacă se spân­zura nu-l mai vedeam niciodată", a spus tatăl. Mama lui Dorel Marcu spune că bărbatul a rămas alături de concubina infidelă pentru că nu se putea despărţi de fetiţa de numai 3 ani pe care o aveau împreună. "Când l-am întrebat unde e Vio, a zis . Păi cum m[i, copile? De atâtea ori ţi-am spus hai acasă nu mai sta acolo. El a zis că fără copilă nu vine", a spus mama lui Dorel Marcu. Cel mai probabil, tânărul va fi judecat în Spania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu