miercuri, 6 aprilie 2011

Socantul caz al femeii ce a nascut un copil de peste 5 kilograme, pe care medicii l-au crezut ba o tumoare, ba o piatra la rinichi, continua in aceeas

Medicii de la Valcea: Pacienta este de vina, ne-a indus in eroare

Medicii de la Valcea au confundat un copil cu o tumoare. A nascut in WCFemeia este de vina ca sarcina nu a fost depistata, ne-a indus in eroare", insista ei. Mai mult, avanseaza o ipoteza parca ireala. Mama a stiut ca e gravida, dar a tacut pentru ca a vrut sa-i moara bebelusul. Dosarul este analizat si de o comisie de la minister, trimisa special la Ramnicu Valcea.

"-Stiati ca sunteti insarcinata?

- Nu. La ecograf dl. doctor a zis ca am o tumoare de 12 centimetri, a zis ca ma baga in operatie sa mi-o scoata."

Cateva minute mai tarziu, femeia in varsta de 41 de ani aducea pe lume bebelusul de cinci kilograme jumatate. O experienta traumatizanta pentru pacienta care nu a stiut timp de noua luni ca poarta in pantece un baietel.

Cum a fost posibil ca in momentul in care medicul internist de la spitalul judetean i-a facut ecografia sa confunde sarcina de 9 luni cu o tumoare? Sefii il apara si spun ca este posibil ca femeia sa fi pierdut lichidul amniotic chiar in urgenta, iar specialistul a condundat capul baiatului cu o tumoare. In plus, spun ei, nu acuza niciun simptom de graviditate. Pacienta povesteste ca a mai fost consultata si de alti medici inainte.

Coducerea spitalului nu a dat nici pana astazi o declaratie si, mai mult, in mod incredibil o acuza pe femeie. Ar fi stiut de sarcina, dar ar fi vrut sa scape de copil.

Mama si copilul se simt bine si vor fi externati in maximum 3 zile. Deocamdata femeia nu a depus nicio plangere impotriva doctorilor care au diagnosticat-o gresit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu