marți, 26 aprilie 2011

Visul soferilor. Singurul drum din lume unde este ilegal sa porti centura


Poti scapa de centura de siguranta la o viteza de peste 50 km/ora. Nu este o gluma, ci chiar realitate. Exista un drum in nordul Europei unde este ilegal sa porti centura de siguranta si sa conduci cu mai putin de 5o km/oraEste cel mai lung drum de acest fel din Europa care uneste Estonia de Insula Hiiumaa din Marea Baltica si are nu mai putin de 25 de kilometri. Explicatia: in cazul in care gheata cedeaza, cei din masina pot iesi mai repede daca nu poarta centura de siguranta. Secundele pierdute pentru a desface centura ar putea fi fatale in asemenea situatii.

Estonienii prefera sa mearga pe acest drum pentru ca este mai ieftin decat o calatorie cu feribotul.

Tot pe acest drum este obligatoriu sa circuli cu o viteza mai mare de 50 km/ora, cea recomandata fiind de 70 km/ora. Specialistii spun ca la o viteza mai mica de 50 de km/ora, gheata ar putea ceda imediat ceea ce nu se poate intampla la viteze mai mari. Viteza este reglementata si in functie de greutatea masinii.

In acest an nu s-au inregistrat accidente pe drumul ghetii, care a fost deja inchis in martie urmand ca la inceputul iernii sa fie din nou deschis traficului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu