joi, 28 aprilie 2011

Poti primi banii inapoi pentru RCA cumparat online. Asiguratorii nu informeaza romanii

Cand cumpara online servicii financiare, cum sunt asigurarile RCA, romanii pot primi banii inapoi in termen de 14 zile fara penalitati. Asiguratorii nu informeaza clientii asupra acestui drept.

Chiar daca romanii au dreptul sa rezilieze unilateral asigurarea RCA cumparata online, cei mai multi nu stiu asta, iar asiguratorii nu ii informeaza despre drepturile lor.

"Nu am avut cazuri in care clientii sa ceara rezilierea unilaterala a politei RCA. Clientii probabil ca nu cunosc faptul ca au acest drept. Pentru mine ca firma nu este o problema. Este important sa fie multumit clientul. Daca vrea sa renunte in termenul permis de legislatie, obligatia mea morala este sa il ajut", a declarat Norbert Simpf, director executiv al brokerului care administreaza portalul de asigurari netas.ro, citat de Gandul.info.

Doar 6% dintre romani cunosc faptul ca au dreptul sa rezilieze unilateral un contract pentru o asigurare auto cumparata prin internet fara justificare si sa primeasca toti banii inapoi. In UE, 28% dintre cetateni stiu ca au acest drept.

"Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile calendaristice, fara penalitati si fara a fi necesara invocarea vreunui motiv", se arata in articolul 9 din ordonanta nr. 85/2004, privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta privind serviciile financiare.

Oficialii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor sustin insa ca acest lucru nu este posibil.

"O polita RCA emisa intra in vigoare a doua zi. Daca polita a intrat in vigoare, atunci nu se mai poate returna integral contravaloarea asigurarii", au declarat pentru gandul oficiali CSA,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu