marți, 26 aprilie 2011

Un mort şi 3 răniţi într–un accident la Şaroşu pe Târnave


Moartea a lovit nemilos în sâmbăta Paştilor. Un bărbat a murit, iar alte 3 persoane au fost grav rănite în urma unui accident de circulaţie îngrozitor produs pe Drumul Naţional 14, în apropiere de intrarea în comuna Şaroşu pe Târnave. Şoferul unui Volkswagen, care circula dinspre Mediaş spre Dumbrăveni, s-a angajat într-o depăşire riscantă, a pierdut controlul volanului din cauza vitezei şi s-a izbit violent de un pom. Impactul a fost devastator. Şoferul a murit după aproximativ o oră şi jumătate, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de personalul medical, iar ceilalţi 3 răniţi, membrii ai unei familii, au ajuns în stare gravă la spital.

Scene de coşmar

„Am văzut maşina în pom, am oprit şi eu şi împreună cu alţi oameni, am scos 3 persoane din maşină, un bărbat, o femeie şi un copil. Când am ajuns eu, şoferul încă vorbea. Celălalt bărbat avea picioarele rupte, copilul avea şi el un picior rupt, iar femeia era lovită la piept”, a spus unul dintre martori.
Un elicopter SMURD a aterizat la doar câţiva metri de locul îngrozitorului accident. Echipajul SMURD, coordonat de subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, se întorcea de la un alt caz. Medicul Raed Arafat, alături de ceilalţi membri ai echipajului SMURD, dar şi asistenţi din cadrul Ambulanţei Mediaş au făcut tot ce a fost posibil pentru salvarea şoferului de 41 de ani. Din nefericire însă, după zeci de minute de resuscitare, bărbatul a fost declarat decedat. „Pacientul a fost în stop cardiac, au fost echipaje şi de la SMURD şi de la Ambulanţă şi am avut şi sprijin de la Poliţie care ne-a adus sânge de la Mediaş, dar din păcate nu s-a reuşit resuscitarea”, ne-a declarat medicul Raed Arafat.

Răniţi grav

Celelalte 3 persoane, memebrii ai unei familii, au fost transportate iniţial la Spitalul Municipal Mediaş, iar ulterior la Sibiu. Medicul Bogdan Burghelea, managerul spitalului spune că starea celor 3 persoane era gravă. „Este vorba despre 3 victime ale unui accident rutier, un bărbat de 43 de ani, o femeie de 36 de ani şi un copil de 13 ani. Starea lor este gravă, au fost stabilizaţi la Spitalul Municipal Mediaş, s-au făcut investigaţii radiologice şi au fost trimişi la Spitalul Judeţean Sibiu, respectiv la Spitalul Luther pentru tratament de specialitate. Bărbatul era cu un traumatism cranian acut închis, traumatism coloană lombară, traumatism de torace şi multiple fracturi la nivelul membrului inferior stâng. Femeia prezenta un traumatism cranio-facial cu fracturi de masiv facial, comoţie cerebrală, traumatism toracic, iar copilul avea un traumatism cranio-cerebral cu comoţie cerebrală şi multiple fracturi ale membrului inferior stâng”, a precizat dr. Burghelea.

Copilul a fost transferat la Mureş

Primele cercetări ale poliţiştilor rutieri indică faptul că responsabil pentru producerea accidentului rutier ar fi şoferul de 41 de ani din Dumbrăveni. „Accidentul s-a produs pe Drumul Naţional 14, la kilometrul 69+870 de metri, pe fondul unei depăşiri neregulamentare. În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto şi rănirea gravă a celorlalţi 3 pasageri din autoturism”, a precizat inspectorul principal Ion Mogoşan, şeful Poliţiei Rutiere Mediaş.
Bărbatul şi femeia răniţi în accident au rămas internaţi la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu, în timp ce copilul de 13 ani a fost transferat la spitalul din Târgu Mureş. Poliţiştii rutieri continuă cercetările în acest caz, pentru a stabili toate împrejurările în care s-a produs accidentul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu