miercuri, 19 octombrie 2011

Aparatură nouă pentru spital, cu sprijinul Guvernului Japoniei


Aproape 70.000 de euro au venit de la Guvernul Japoniei pentru ca Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă să cumpere echipamente medicale * TVA–ul pentru aparatură, aproape 20.000 de euro, a fost achitat de o companie japoneză care are punct de lucru în Sibiu

Ambasadorul Japoniei în România, Excelenţa Sa, Natsuo Amemiya a fost pre­zent, ieri, la Sibiu pentru a participa la ceremonia de inau­gurare a echipamentelor achi­ziţionate cu sprijinul Guver­nului Japoniei, în ca­drul programului de finan­ţare nerambursabilă "Grant Assis­tance for Grassroots/ Human Security Projects". Practic, prin intermediul pro­iec­tului "O viaţă mai bună" şi în baza Contractului de Grant, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a primit suma de 69.827 euro. Acesta a fost ultimul program de acest fel pe care Guvernul Japonez l-a avut cu Româ­nia, însă, a preci­zat amba­sadorul, se lucrează la pro­iecte comune între Ro­mâ­nia şi Japonia, ca parte­neri egali, dat fiind faptul că ţara noastră a intrat în UE în 2007.
Mai multe secţii vor beneficia de echipamentele şi materialele cumpărate cu banii joponezilor. Au fost achiziţionate echipamente medicale performante: vi­deo­endoscop, masă de ope­raţie, defibrilator, monitoare de funcţii vitale, audiometru, aspirator chirurgical, micro­scoape, electrocautere şi electroencefalograf, care au ajuns la Secţia Clinică Medi­cală I, Secţia Clinică Neuro­chirurgie, Secţia Clinică Car­diologie I, Secţia Clinică Neu­rologie, Secţia Clinică ORL, Secţia Clinică Chirurgie I, Laboratorul de Anatomie Patologică.
Noua aparatură va contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de tratament, astfel încât calitatea actului medical să crească în beneficiul pa­cienţilor. În colaborare cu Guvernul Japoniei, compa­nia japoneză Takata-Petri din Sibiu a contribuit la acest proiect cu suma de 18.846 euro, reprezentând cheltu­ielile cu TVA-ul pentru apa­ratura medicală.
La eveniment au participat, alături de Excelenţa Sa Natsuo Amemiya, ambasa­dorul Japoniei în România, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, conf. univ. dr. Adrian Şanta, pre­şedintele Consiliului Ju­deţean Sibiu, Martin Bottesch, prefectul Sibiului, Horaţiu Răcuciu, precum şi repre­zentanţii companiei Takata-Petri Sibiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu