luni, 31 octombrie 2011

Botez de cosmar: un bebelus era sa moara in cristelnita

Un bebelus din Bucuresti a intrat in soc apneic in timpul botezului in urma scufundarii in cristelnita. Dupa cele trei scufundari, bebelusul de doua luni si jumatate a inceput sa tremure cu convulsii,
Parintii copilului s-au speriat ingrozitor, iar preotul considera ca astfel de intamplatari sunt normale. Scena insa a fost inregistrata de un cameraman care "a sistat filmarea in momentul in care a vazut copilul iesit vanat din cazan", a declarat declarat mama, Andreea R.

Parohul bisericii, Tudor Gheorghe, din Bucuresti a declarat: "Nu s-a intamplat nimic deosebit", a explicat.

"Mai mult a intrat in panica nasa", mai spune acesta, povestind ca la botez a ajuns si o salvare, chemata de martorii la eveniment, pentru a consulta bebelusul.

"Cum a venit, asa a plecat. Copilul era bine", sustine parintele Gheorghe amintindu-si ca in acel moment in biserica se mai afla un medic pediatru, nas la un alt botez. "A vazut si el copilul si le-a spus tuturor sa stea linistiti". "Nu s-a intamplat niciodata vreun accident", da asigurari parohul amintind de cei 28 de ani de preotie pe care ii are.

"Sotul meu a crezut ca Filip s-a inecat cu apa, ca atunci cand acasa a inghitit apa la baita si a tusit", povesteste Andreea R. "La botez insa, copilul a iesit din apa vanat si cu ochii bulbucati. N-a mai respirat", sustine mama.

"Se auzea doar preotul care ne cerea sa avem incredere in Dumnezeu, ca Filip o sa-si revina, dar clipele alea au fost cumplite", mai spune aceasta. Femeia isi aminteste cu groaza clipele traite. "Mi s-au parut minute. Filip era alb, fara reactie", a povestit mama copilului.
Pe de alta parte, medicul pediatru Alina Boboc a declarat pentru Gandul ca acestea sunt simptomele socului apneic, sustinand ca absenta respiratiei poate duce la stop cardiorespirator si ulterior la moarte in cazul unui nou-nascut.

"Exista copii care pot face stop respirator in contact cu apa", afirma Alina Boboc, explicand ca nou-nascutii nu au deprinderea de a-si tine respiratia: "Scufundati pana peste cap, ei aspira apa, care patrunde in caile respiratorii si ulterior in plamani".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu