miercuri, 19 octombrie 2011

Tursib vă informează

SC Tursib SA şi Primăria Municipiului Sibiu sunt mem­bri colaboratori în cadrul Proiectului ISEMOA. Acest proiect presupune îmbunătă­ţirea accesibilităţii persoane­lor cu mobilitate redusă (PMR) la transportul public urban.
Prin persoane cu mobili­tate redusă înţelegem toate cate­goriile de persoane cu diza­bili­­tăţi de deplasare, de la ma­me cu copii în braţe sau în căru­cior, la persoane vârst­nice, la turişti şi la alte cate­go­rii, care, din anumite motive, nu se pot deplasa cu uşu­rinţă folosind transportul public.
Fiecare dintre noi este parte a comunităţii în care trăim şi prin aceasta ni se asigură dreptul de asociere cu semenii, dar şi de identi­tate. Dacă o persoană cu mobilitate redusă nu poate socializa, înseamnă că are nevoie să fie asistată de comunitate şi nu îndepărtată.
În acest sens, SC TURSIB SA a postat pe site-ul www. tursib.ro un sondaj de opinie pentru PMR la care au răs­puns 218 persoane. Dintre acestea, 30% au specificat că un motiv pentru care nu folosesc mijloacele de transport în comun îl reprezintă faptul că „sunt deranjaţi de atitudinea celorlalţi călători".
Prin intermediul acestui articol dorim să sensibilizăm comunitatea sibiană să adop­­te o atitudine com­pliantă, civică faţă de semenii noştri care, independent de voinţa lor, se confruntă cu bariere de deplasare la tot pasul.
Fiecare persoană este unică în felul său şi, tocmai această unicitate dă farmec lumii în care trăim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu