vineri, 21 octombrie 2011

Traficanti de aur din Sibiu cercetati de DIICOT Alba Iulia


Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia efectueaza cercetari fata de sibienii Ciociu Ilie, Ciociu Ioan, Ciociu Florin, Racean Constantin, Ciociu Rodica, Racean Maria si Ciociu Claudia Ioana, sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional si contrabanda.

In fapt, se retine ca, in cursul anului 2011, invinuitii au introdus in mod nelegal pe teritoriul Romaniei, cantitati insemnate de bijuterii din aur, provenite din Turcia.

Bijuteriile erau comercializate prin intermediul magazinelor pe care invinuitii le administreaza in municipiul Sibiu, cu eludarea platii taxelor si impozitelor aferente bugetului de stat.

Invinuitii au fost depistati, la Punctul de Frontiera Giurgiu, avand asupra lor cantitatea de aproximativ 3 kilograme de bijuterii din aur, in valoare de 400.000 lei, bunuri pe care nu le-au declarat la controlul vamal si pentru care nu detineau documente legale de provenienta.

La data de 20 octombrie 2011, procurorii DIICOT au efectuat 11 perchezitii domiciliare pe raza municipiului Sibiu, ocazie cu care a fost descoperita cantitatea de aproximativ 2,3 kilograme bijuterii din aur.

Cercetarile au fost efectuate impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Alba si SIPI Sibiu. Descinderile au fost facute pe strada 9 Mai din Sibiu si pe Bulevardul Balcescu, unde invinuitii au magazinele.

Nu este prima data cand cei din Clanul Racenilor sunt cercetati pentru astfel de infractiuni de DIICOT. In anul 2008, mascatii au confiscat peste 30 de kilograme de aur din Sibiu pentru ca nu existau acte. Ulterior, au fost gasite actele care sa ateste provenienta aurul, iar bijuteriile a fost inapoiate .

I.S./C.F.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu