miercuri, 12 octombrie 2011

Poliţist în moarte cerebrală, în urma unui accident pe DN 1


Agentul era în misiune, cu un autoturism neinscripţionat, dotat cu aparat Radar * Maşina condusă de el a intrat în coliziune cu un TIR din Republica Moldova, apoi a fost proiectată pe contrasens şi lovită de un autoturism Audi, înmatriculat în Covasna * Poliţiştii audiază toţi martorii evenimentului rutier pentru a stabili cu exactitate ce s–a întâmplat pe DN 1, între Săcel şi Sălişte

Numai aparatele îl mai ţin în viaţă pe agentul de poliţie Lucian Gancea. Colegii lui, din cadrul In­spec­toratului de Poliţie al judeţului Sibiu, încearcă să afle cum s-a pro­dus accidentul în urma căruia Lu­cian Gancea a fost rănit extrem de grav. Totul pare confuz şi nimeni nu îşi explică de ce maşina echipată cu Radar, condusă de agentul Gan­cea a intrat în TIR. De aici, auto­turismul Logan a fost proiectat pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un Audi.
Practic, inima lui Lucian Gancea bate doar cu ajutorul aparatelor de la Terapie Intensivă. Medicii spun că el are puţine şanse de supra­vieţuire, fiind în moarte cerebrală.

Proiectat în afara maşinii

Accidentul a avut loc în jurul orei 11 între localităţile Săcel şi Sălişte. Au fost implicate trei autoturisme, printre care şi cel de poliţie. Impactul a fost atât de puternic încât agentul Lucian Gancea a fost aruncat din maşină aproape 25 - 30 de metri. Alte 3 persoane din Sfântu Gheorghe, care circulau în autoturismul Audi au fost rănite. Poliţiştii nu au stabilit cu exactitate cauzele accidentului. Se pre­supune că autoturismul condus de poliţist ar fi intrat în coliziune cu un TIR, de unde a fost proiectat într-un Audi. Pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor accidentului, poliţiştii audiază toate persoanele care au văzut ceva din cele întâmplate.
În comă profundă

Agentul Lucian Gancea a intrat în comă profundă imediat după accident. A fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu. La un mo­ment dat s-a pus problema trans­portului poliţistului cu elicopterul la un spital din Târgu Mureş sau din Bucureşti, însă starea critică a poliţistului nu a permis acest lucru. În cursul serii, Lucian Gancea a intrat în moarte cerebrală.
Celelalte 3 persoane, din Audi, rănite în accident au primit îngrijiri medicale în Urgenţa Spitalului Judeţean şi apoi s-au externat la cerere. "În cursul zilei de miercuri, la Unitatea de Primire Urgenţe au ajuns 4 pacienţi, victime ale unui accident rutier. Unul dintre pacienţi, în vârstă de 34 de ani, a ajuns în stare critică cu un traumatism cranio-cerebral, comă profundă şi un traumatism toracic. Acesta a primit îngrijiri medicale şi a rămas internat pentru supraveghere şi tra­tament în cadrul Secţiei Neuro­chirurgie ATI. Un alt pacient, în vârstă de 56 de ani din judeţul Covasna, prezenta un traumatism toracic şi fractură de stern. Acesta urmează să fie externat la cerere. O pacientă de 49 de ani prezenta un trauma­tism ocular forte stâng şi un hema­tom palpebral, a primit îngrijiri me­di­cale şi urmează să fie externată la cerere. O altă pacientă, în vârstă de 68 de ani din judeţul Covasna, prezenta o arsură chimică corneo-conjunctivală la ochi, a primit îngrijiri medicale şi urmează să fie exter­nată la cerere", a precizat Raluca Puşcă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu.
Traficul a fost blocat total în zona accidentului timp de aproape două ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu