sâmbătă, 17 septembrie 2011

In cate ore grasimile sunt digerate complet

Se estimeaza ca intre 25 si 50% din totalul problemelor digestive pot fi prevenite prin adoptarea unor obiceiuri corecte de a manca, prin schimbarea stilului de viata si prin introducerea in regimul alimentar a unor alimente cu rol protector.

Procesul de digestie incepe in momentul in care hrana patrunde in gura si se incheie cu trimiterea catre colon si intestinul gros a alimentelor nedigerate si a reziduurilor. Intregul proces poate dura intre doua si sase ore, in functie de constitutia si rata metabolica a persoanei. De asemenea, durata procesului de digestie difera, in functie de tipul de aliment consumat, zaharurile simple digerandu-se in cateva minute, alimentele care contin amidon in peste o ora, grasimile in aproximativ patru - sase ore, iar carnea poate dura chiar mai bine de sase ore.

Asa cum unele alimente sunt de evitat deoarece ingreuneaza procesul digestiv, fiind responsabile de aparitia unor neplaceri digestive, altele sunt recomandate tocmai pentru ca faciliteaza digestia, previn aparitia disconfortului abdominal si intestinal si contribuie la starea generala buna a organismului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu