joi, 15 septembrie 2011

Sibienii de la bloc pot plăti apa individual


Cei care locuiesc la bloc şi vor să nu mai fie în situaţia de a li se tăia apa din cauza vecinilor rău–platnici îşi pot face contorizare separată. Condiţia este ca toţi locuitorii dintr–un bloc să facă acest lucru, să–şi scoată contoarele pe casa scărilor, în baza unui proiect şi cu autorizaţie, iar la final vor primi factură separată.

Sibienii, proprietari ai apartamentelor de la bloc sau ai locuinţelor situate în imobile comune şi care plătesc apa "la comun" au posibilitatea să primească factură individuală şi în acest fel să nu mai fie în situaţia de a li se tăia apa pentru că unul sau mai mulţi vecini sunt restanţi la plata facturilor.
În blocurile din Sibiu, apa se facturează pe fiecare asociaţie, motiv pentru care atunci când o asociaţie este restantă, Apă-Canal între­rupe alimentarea cu apă pe întreaga asociaţie, chiar dacă restul consumatorilor şi-au plătit facturile la timp.
Contoare pe casa scărilor

Condiţia pentru ca un bloc sau un imobil cu mai multe apartamente să aibă contori­zare individuală pentru fie­care apartament este ca toţi proprietarii, fără excepţie, să fie de acord cu acest lucru şi să facă demersurile îm­preună. Ei trebuie să întoc­mească un proiect, care trebuie avizat de Apă-Canal, pentru scoaterea contoarelor din locuinţe până la limita de proprietate, sau pe casa scărilor, în funcţie de situaţie.
Thomas Roth, purtătorul de cuvânt al Apă-Canal, spune că este nevoie de amplasarea contoarelor de apă în afara locuinţelor pentru ca astfel consumul să poată fi citit periodic, dar şi pentru că în situaţia în care contoarele ar rămâne în apartamente cei care sunt rău-platnici nu ar putea fi debranşaţi.

Consumul se citeşte contra cost

După ce îşi scot contoarele din apartamente, sibienii vor primi factura individual, iar consumul li se va citi lunar. Contorul principal, pentru în­tre­gul bloc sau pentru întregul imobil, rămâne şi el funcţio­nal, iar o dată la trei luni se va face o regularizare. Diferenţa dintre contorul principal şi contoarele individuale va fi împăr­ţită pe fiecare apar­tament.
Pentru acest serviciu de citire a contoarelor se perce­pe o taxă trimestrială de 13 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu