marți, 20 septembrie 2011

Utilajul de ridicări, chemat zilnic de trei sibieni


Deşi pentru cei mai mulţi dintre sibieni utilajul de ridicări este o adevărată sperietoare şi nu îşi doresc să îl întâlnească, există şi locuitori ai oraşului care apelează zilnic numărul de telefon de la ridicările auto pentru a chema utilajul de intervenţii. Oamenii cheamă maşina de ridicări pentru că propria lor maşină le este blocată de o alta în vreun spaţiu de parcare, pentru că sunt deranjaţi de modul în care au parcat unii şoferi sau pentru că locurile de parcare cu destinaţie exclusivă sunt ocupate.
De altfel, cele mai multe maşini sunt ridicate tocmai de pe locurile de parcare desti­nate persoanelor cu handicap sau de pe cele rezervate pentru maşinile de taxi.
De la începutul lunii aprilie şi până în acest moment, în Sibiu au fost ridicate 1.550 de maşini parcate neregula­mentar, spune Mirela Gligore, şeful Serviciului de Presă şi Comunicare din cadrul Primă­riei Sibiu.
Maşinile parcate neregula­mentar sunt ridicate în toate zilele săptămânii, inclusiv în week-end-uri, atât în urma solicitărilor sibienilor, cât şi a constatărilor angajaţilor Po­liţiei Locale, iar două echipaje lucrează între orele 6 şi 22.

Parcarea ilegală costă

Cei care riscă să îşi lase maşina în locuri nepermise nu vor scăpa tocmai ieftin, ci îşi vor putea recupera autoturis­mul doar după ce plătesc taxa de 500 lei, care înseamnă 150 lei tariful de ridicare, 150 lei tariful de transport şi 200 lei pe zi tariful de depozitare pentru maşină.
La această sumă se adaugă şi amenda, care, în funcţie de fiecare încălcare a legii, poate fi de la 100 la 600 lei.
Persoanele cu handicap pot parca gratuit pe locurile special destinate lor doar dacă au cardul special de parcare emis de Primăria Sibiu, în caz contrar maşina le poate fi ridicată.

Luate pe sus

Utilajul de ridicări poate acţiona în cazul autovehiculelor oprite sau staţionate în locuri nepermise, parcate pe trotuare, pe alveole, peluze, rigole, în parcuri, pe piste pentru biciclişti, în zone pietonale, în staţiile de transport public, în locurile destinate persoanelor cu handicap, în dreptul hidranţilor.
Maşinile parcate mai mult de 24 de ore în parcările publice administrate de Primăria Sibiu fără tichet de parcare, cele parcate pe două sau mai multe locuri de parcare, autovehiculele expuse spre vânzare pe domeniul public, rulote, remorci sta­ţionate în alte spaţii decât cele special amenajate, maşinile care blochează sau limitează accesul în zona pietonală, parcări, instituţii, pieţe, târguri, maşinile care intră în incinta şcolilor, sau maşinile parcate mai mult de 24 de ore în parcări amenajate fără plată, cele care parchează în zone în care se fac lucrări la drumuri pot fi ridicate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu