marți, 13 septembrie 2011

Un copil de 13 ani, în comă profundă în urma unui accident pe DN 1


Un copil în vârstă de 13 ani este în stare foarte gravă. Medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu fac tot ce le stă în putere pentru a-i salva viața micuțului. El a ajuns în comă la spital în urma unui accident care a avut loc de dimineață pe DN 1, la Veștem, când mașina condusă de tatăl său, o Dacie, a ieșit în decor, cel mai probabil din cauza vitezei. Practic, șoferul nu a mai putut redresa mașina, după curbă, și a ajuns în ograda unui localnic, situată la mai bine de 50 de metri de locoul unde bărbatul a pierdut controlul asupra volanului.
"Șoferul autoturismului Dacia înmatriculat în Sibiu, circulând din direcția Veștem spre Sibiu, pe DN 1, la kilometrul 296+600 de metri, nu adaptează viteza într-o curbă periculoasă la stânga, pierde controlul asupra direcției de mers, după care părăsește partea carosabilă", a spus inspectorul Marius Pârvu, din partea Serviciului Poliției Rutiere.
Cel mai afectat în urma accidentului din Veștem a fost copilul în vârstă de 13 ani, care se afla pe bancheta din spate a mașinii. "La Unitatea Primiri Urgențe a fost adus un copil în vârstă de 13 ani. Pacientul a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral grav, este în comă profundă, are și o fractură parietală. Este în curs de investigare cu Computer Tomograf", a spus Raluca Pușcă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean.
Și tatăl, un bărbat în vârstă de 51 de ani, a ajuns la spital. Medicii l-au diagnosticat cu un traumatism cranio-cerebral, cu plagă contuză și escoriații. Mama, care stătea pe scaunul din dreapta, a scăpat nevătămată.

Operat de urgență

În urma examinării cu aparatul Computer Tomograf, medicii neurochirurgi au decis că micuțul rănit grav în urma accidentului care a avut loc în această dimineață pe DN 1, la veștem, va trebui operat de urgență. Ultimele analize arată că a suferit o fractură parietală, cu contuzie hemoragică frontală și edem cerebral. Starea copilului este în continuare extrem de gravă, fiind în comă profundă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu