vineri, 30 septembrie 2011

În memoria lui Răzvan au sunat sirenele


În locul unde a murit, în luna iunie, copilul de 10 ani, colegii lui au pus flori * Familia a fost prezentă spre a trage un semnal de alarmă pentru pietoni şi mai ales pentru şoferi: fiţi mai atenţi când sunteţi în trafic! * Sirenele maşinilor de intervenţie au sunat, în timp ce pe panourile electronice se succedau imagini cu Răzvan

21 iunie: un copil îşi pierdea viaţa în intersecţia din zona McDonald`s (Turnişor). Moartea lui Răzvan a şocat întreg Sibiul. Aproape că nu era om care să nu cunoască tragedia familiei. Un copil strălucit, elev de nota 10, un copil aşa cum visează orice părinţi să aibă, şi-a pierdut viaţa pe trecerea de pietoni. La o zi după tragedie, o comisie mixtă a reconfigurat intersecţia, pentru ca astfel de nenorociri să nu mai aibă loc. Ieri, după mai bine de trei luni de la moartea lui Răzvan, poliţiştii au decis să tragă un semnal de alarmă: neatenţia poate ucide! Familia lui Răzvan şi colegii lui de clasă, de la Şcoala Regina Maria din Sibiu au ţinut ieri un moment de reculegere. Au împărţit flori şi, împreună cu poliţiştii, le-au oferit trecătorilor şi şoferilor care aşteptau la semafor, un pliant informativ cu îndemnul de a fi extrem de atenţi în trafic, astfel încât tragedii precum cea din 21 iunie să nu mai aibă loc.

Lacrimi

Poliţiştii Biroului de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii din cadrul IPJ Sibiu, împreună cu cei de la Biroul Rutier, au organizat un moment extrem de emoţionant în intersecţia în care Răzvan şi-a pierdut viaţa. Pe panourile electronice, s-au sucedat imagini cu Răzvan, cu mesajul "Alege viaţa!". Concomitent, semnalele acustice ale maşinilor cu care poliţiştii rutieri merg la intervenţie au sunat câteva minute. Deşi obişnuiţi cu tragediile de pe şosele, poliţiştii au fost şi ei emoţionaţi şi au lăcrimat, mişcaţi de gestul familiei şi de bunăvoinţa copiilor, care au fost ieri în locul unde a avut loc accidentul şi au rememorat pierderea suferită, cu gândul ca prezenţa lor acolo să le dea de gândit şoferilor şi pietonilor ca să fie mai atenţi, pentru a nu mai avea loc astfel de tragedii.

Mănunchi de flori

În locul unde Răzvan a murit, colegii lui au aşezat ieri flori. Acţiunea de ieri a făcut parte din campania la nivel naţional cu activităţi de prevenire, numită "Săptămâna de prevenire a criminalităţii".
"Prin acţiunea de astăzi (n. r. ieri) am dorit să sensibilizăm participanţii la trafic, îndeosebi pe conducătorii auto, să fie mai atenţi în dreptul trecerilor de pietoni, în dreptul unităţilor de învăţământ şi oriunde acolo unde traficul pietonal este mai intens. Familia a fost alături de noi, ne-a sprijinit, motiv pentru care le mulţumim că au fost de acord ca imaginile victimei să fie difuzate în locuri publice, în memoria acestui copil care şi-a pierdut viaţa şi să prevenim astfel alte tragedii", a spus Christian Stanciu, inspector principal al Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Sibiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu