luni, 21 februarie 2011

MACHIAJ NATURAL

Desi pare foarte simplu de facut, un machiaj natural nu este deloc usor de obtinut. Trebuie sa fii foarte atenta la cele mai mici detalii pentru a obtine un machiaj nude, foarte modern in acest sezon, simplu de asortat si purtabil si in timpul zilei, dar si seara.

Daca tenul tau nu are imperfectiuni, inlocuieste fondul de ten cu o pudra compact, pe care aplic-o dupa ce ai hidratat bine tenul cu crema de zi. Anticearcanul sau fardul corector pe care il folosesti trebuie sa aiba o nunta cat mai apropiata de cea a tenului. Aplica-le in strat subtire, uniform si estompeaza-le bine catre marginile fetei.
Daca ai nevoie de fond de ten, alege unul cu textura mata, care sa se adaptaze perfect diferentelor de culoare ale tenului. Ii poti diminua intensitatea, daca il amesteci cu putin acrema hidratanta Daca ai tenul gras si trebuie sa maschezi frecvent excesul de sebum prin aplicarea pudrei, , indeparteaza excesul de produs cu ajutorul unui servetel. Astfel tenul nu va parea deloc incarcat si vei evita astfel “sclipirile nedorite”.

Sprancenele trebuie accentuate discret, cu ajutorul unui creion special, asortat cu nuanta lor. Conturul nu trebuie sa depasesasca linia sprancenelor si nici sa fie mai gros decat acestea.

Pentru machiajul pleoapelor ai nevoie de farduri naturale, armonios combinate. Cele mai recomandate sunt tonurile de bej, maro deschis, crem, alb sau gri deschis, toate cu textura mata. Combina-le astfel incat sa obtii pe pleoape un joc discret de lumini si umbre.

Este foarte important ca nuantele fardurilor de pleoape sa se potriveasca cu cea a tenului tau: pentru tenul deschis la culoare sunt potrivite tonurile de bej si roz-pal, pentru cel normal foloseste lila deschis si roz, iar daca tenul tau este mai inchis la culoare este bine sa ai in trusa farduri maro deschis si auriu. Evita contururile cu eyeliner si creioane kajal intense. Genele trebuie rimelate intr-un singur strat, de preferinta cu mascara maro sau gri antracit. Aplica mai mult pe varfurile genelor si mai putin la radacina si pe lungimea lor.

Pometii trebuie accentuati, au nevoie de prospetine, dar, in acelasi timp, trebuie sa-si pastreze naturaletea. Foloseste blush-uri in tonuri de bej-piersica, bej-auriu, roz pal pe care aplica-le dinspre interiorul obrajilor catre tample. Estompeaza bine astfel incat machiajul sa para cat mai natural, iar conturul fetei sa fie bine definit. Daca esti inca bronzata, inlocuieste blush-ul cu o pudra bronzanta, dar evita texturile foarte stralucitoare.

Machiajul buzelor trebuie sa fie cat mai discret. Rujul nu are voie sa fie decat cel mult cu o nuanta mai inchisa sau mai deschisa decat culoarea buzelor. La machiajul nude, este indicat sa eviti conturarea buzelor cu un lip-liner.

Dar daca trebuie totusi sa corectezi sau sa accentuezi conturul, alege un creion de buze foarte apropiat de culoarea lor. Daca nu-l ai in trusa, dar vrei totusi sa dai buzelor un aspect ingrijit, aplica un fond de ten, apoi un gloss transparent. Vei obtine buze senzuale, cu mult volum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu