vineri, 18 februarie 2011

ULBS promovează excelenţa academică



61998
Decanii mai multor facultăţi, cadre didactice universitare de la patru universităţi s-au întâlnit, ieri, în număr mare la Centrul de Reuniune Academică, pentru a semna parteneriatul în cadrul proiectului "Excelenţă academică în învăţământul la distanţă şi învăţământul cu frecvenţă redusă - Un demers în calitate". Proiectul este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi are patru parteneri. Alături de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu de beneficiile acestui proiect se vor bucura Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti şi Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia.

Învăţământ de calitate

Proiectul care a fost lansat în decembrie 2010 se desfăşoară pe o perioadă de 26 de luni, în toate cele patru centre universitare şi are ca obiectiv asigurarea calităţii, dezvoltarea şi îmbunătăţirea procesului de învăţământ la distanţă (ID) şi învăţământ cu frecvenţă redusă (IFR). În sprijinul acestui demers vin noile tehnologii TIC, care sunt îmbinate cu învăţământul tradiţional. Astfel, mai mult de 500 de cadre didactice universitare, care au roluri cheie în cadrul universităţilor în ceea ce priveşte organizarea şi dezvoltarea celor două forme de învăţământ, constituie grupul ţintă al proiectului. "Această formă de învăţământ (n.r. ID şi IFR) dă rezultate extraordinare dacă ai o construcţie solidă, dacă ai o platformă de e-learning. Această formă de învăţământ este o formă eficace şi eficientă. Eu am mare încredere în acest proiect, am mare încredere în acest parteneriat, am mare încredere în colegii mei implicaţi în învăţământul la distanţă şi învăţământul cu frecvenţă redusă", a spus Constantin Oprean, rectorul Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu, înainte de a semna protocolul încheiat între cele patru universităţi, ai căror reprezentaţi au fost prezenţi la întâlnirea de ieri.
Obiectivul principal al proiectului, manageriat de prof. univ. dr. Gligor Ciortea este asigurarea calităţii, dezvoltarea şi îmbunătăţirea procesului de ID şi IFR, activităţile urmând să încurajeze un parteneriat activ între cele patru instituţii de învăţământ superior. Beneficiarii vor fi în principal studenţii, care se vor bucura de un sistem educaţional calitativ şi competitiv. Se va asigura astfel, investiţia în resursele umane, în pregătirea şi formarea specifică permanentă a tuturor celor implicaţi în procesul educaţional.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu