luni, 28 februarie 2011

Cate contracte de munca pe durata determinata poti incheia?

Cate contracte de munca pe durata determinata poti incheia?
Cate contracte de munca pe durata determinata poti incheia?


Angajatorii vor avea dreptul sa incheie succesiv cel mult trei contracte individuale de munca pe durata determinata, cu o perioada maxima de 12 luni fiecare, contract ce poate fi insa prelungit dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect. Asftel, perioada unui contract temporar pe perioada determinata se mareste de la 24 de luni, la 36 de luni.

Prevederile au fost incluse in proiectul de modificare a Codului Muncii aprobat, luni, de Guvern in vederea angajarii raspunderii.

Documentul stabileste ca un contract individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau lucrari, scrie MEDIAFAX.

S-a decis insa ca intre aceleasi parti sa poata fi incheiate succesiv cel mult trei contracte individuale de munca pe durata determinata. Contractele individuale de munca pe durata determinata, incheiate in termen de trei luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata, sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

* Regula ramane: Contractul de munca pe durata nedeterminata


Proiectul Codului Muncii mai prevede, in forma adoptata de Guvern, ca, pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie, dar si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.

Premierul Emil Boc declara, saptamana trecut, ca printre modificarile propuse la Codul Muncii se numara si cea prin care contractul individual de munca pe durata determinata se extinde de la 24 la 36 de luni. El a aratat ca este necesar ca angajatilor sa li se ofere posibilitatea legala de a lucra pe proiecte europene cu o durata de trei ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu