joi, 3 februarie 2011

Foto: ArhivaIPS Bartolomeu Anania, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului este inmormantat joi in Cripta Ierarhilor de sub Altarul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca.

Oamenii care doresc sa participe la slujba au inceput sa se adune la Catedrala, incepand cu ora 08.00, iar incepand cu ora 09.00 accesul a fost permis in incinta, unde va fi efectuata slujba. Sute de persoane s-au strans in biserica pentru a asculta slujba.

Slujba a fost transmisa pe ecrane uriase amplasate in fata catedralei, astfel ca si multimea adunata in curte au putut sa vada preotii.

Potrivit Biroului de Presa al Arhiepiscopiei, la ora 12.00 va avea loc slujba prohodului, oficiata de un sobor de arhierei, in frunte cu Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

La finalul slujbei, sicriul va inconjura Catedrala, dupa care va fi depus in Cripta Ierarhilor.

La ceremonial sunt asteptati mii de credinciosi din Cluj, dar si din judetele limitrofe, iar datorita multimii, traficul este restrictionat in zona centrala a orasului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu