marți, 1 martie 2011

5 POLITISTII DATI AFARA IN 2010 DIN SIBIU


Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, Tiberiu Ivancea, a anunţat că 48 de poliţişti au primit anul trecut, peste 60 de sancţiuni disciplinare, iar acestea ar putea să fie luate în calcul în cazul unor eventuale restructurări ale sistemului.
Potrivit şefului IPJ Sibiu, un număr de 48 de poliţişti, dintre care 7 ofiţeri şi 41 de subofiţeri au fost sancţionaţi disciplinar, în anul 2010, înregistrându-se un total de 63 de sancţiuni. Întrebat dacă i s-a cerut să facă o evaluare a personalului din subordine, în eventualitatea unor disponibilizări, şeful IPJ Sibiu a spus că „în afara evaluărilor de la finalul anului 2010, nu i-au fost cerute evaluări suplimentare”.
Ivancea a precizat că sancţiunile primite de poliţişti pe durata anului trecut vor fi luate în calcul în cazul unor disponibilizări, „dar nu numai acestea, urmând să existe nişte criterii care vor fi publicate într-o lege, care, în prezent, este în stadiul de proiect”, a spus comisarul şef într-o conferinţă de presă.
Potrivit statisticilor, în cadrul IPJ Sibiu, s-au acordat 32 de mustrări scrise, 16 sancţiuni de „diminuare a drepturilor salariale” şi 5 sancţiuni disciplinare de “amânare a promovării în gradul profesional sau funcţia următoare”. De asemenea, 5 poliţişti au fost trecuţi într-o funcţie inferioară, iar alţi cinci au fost destituiţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu