luni, 14 martie 2011

La volan, aproape de comă alcoolică


Atât de beat că nu se putea ţine pe picioare, dar să mai conducă şi maşina. Aşa l-au găsit poliţiştii pe un bărbat din Tălmaciu, care a stabilit un nou record de alcoolemie. Ierarhia sibienilor care s-au urcat „piliţi” la volan pare să aibă un nou lider, în persoana unui şofer din Tălmaciu.
Duminică după-amiază, poliţiştii au fost sesizaţi că între localităţile Sadu şi Tălmaciu se află un autoturism răsturnat în afara părţii carosabile. Ajunsă la faţa locului, echipa operativă a constatat că maşina nu mai avea plăcuţe de înmatriculare. Nu a fost foarte dificil să afle a cui e maşina. În urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul îi aparţine unui bărbat din Tălmaciu, care a condus autoturismul pe DJ 105 G, iar în apropiere de Tălmaciu, într-o curbă periculoasă a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în şanţ. Deşi era extrem de băut, şoferul şi-a dat seama ce pericol îl paşte, aşa că a desfăcut placuţele de înmatriculare şi a plecat acasă ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat.
Când l-au găsit poliţiştii, emana un miros de alcool greu de suportat. Era şi normal: la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce ar corespunde cu o alcoolemie aproape dublă în sânge, nu departe de comă. Poliţiştii l-au „felicitat” pe bărbat cu un dosar penal. I-au luat şi permisul, care va fi reţinut în vederea anulării. Cercetările sunt continuate în prezent de poliţiştii rutieri din Tălmaciu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu