vineri, 4 martie 2011

Preţul carburantului pune presiune pe taximetrişti


Operatorii o duc destul de greu din cauza scumpirii carburantului, dar se tem să majoreze preţul călătoriei cu taxiul pentru a nu–şi pierde clienţii * Din cauza crizei, numărul călătoriilor cu taxiul a scăzut cu 20 de procente *

Criza petrolului libian îi poate atinge şi pe sibieni. Din cauza scumpirii benzinei, costul călătoriei cu taxiul ar putea şi ea să coste mai mult. Există discuţii printre operatori pentru majorarea tarifelor, întrucât este foarte greu de susţinut această activitate în condiţiile scumpirilor succesive ale carburantului. Cu toate acestea, reprezentanţii firmelor de taximetrie din Sibiu spun că majorarea preţului per kilometru este o decizie greu de luat, deoarece, din cauza crizei, mulţi sibieni au renunţat oricum la plimbarea cu taxiul. „Zilele acestea se vor lua nişte decizii în legătură cu scumpirea tarifelor pe taxi. Există discuţii în acest sens. Doar că majorarea preţului per kilometru este o decizie foarte grea, pentru că dacă majorăm, numărul de călătorii cu taxiul vor fi tot mai puţine, că nu mai au oamenii bani şi, astfel, maşinile vor sta în staţii. Oricum, numărul călătorilor a scăzut cu 20 la sută din cauza crizei economice, fără să mai majorăm şi noi tariful”, a spus Ioan Mitrofan, directorul Taxi Star Sibiu.

Maşina pe benzină, cea mai scumpă

Cel mai mult vor avea de suferit cei care au maşinile pe benzină. Potrivit operatorilor de taxi, firmele sau persoanele fizice care au maşini închiriate pe taxi au cheltuieli în funcţie de carburantul folosit. Cel mai mult cheltuiesc cei care au maşina pe benzină. Urmează cei ale căror autoturisme folosesc motorina, care, deşi are cam acelaşi preţ ca şi benzina, generează un consum mai mic. Cel mai bine o duc cei care şi-au făcut modificările pentru consum de gaz. Ei sunt cei care rămân cu mai mulţi bani din activitatea de taximetrie şi nici nu sunt expuşi scumpirilor dese ale carburanţilor din staţiile de alimentare.
În prezent, sibienii plătesc 1,48 lei / km, tarif de zi şi 1,69 lei / km, tarif de noapte. Potrivit operatorilor de taximetrie, ultima majorare de preţ s-a făcut în urmă cu aproximativ 3 ani, atunci când litrul de benzină nu depăşea 4 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu